Vandaag voor 15.30 uur besteld is normaliter morgen in huis.

 

Elastische K Tape is anders dan standaard sporttape. Door de specifieke samenstelling, het materiaal en de fabricage heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. Elastische K Tape is een latexvrije behandeltape voor uiteenlopende klachten. De elastische K Tape is een anti-allergische latexvrije tape met dezelfde rekkracht als de menselijke huid. Na aanbrengen van de tape wordt de opperhuid opgetild waardoor het aangedane gebied beter wordt doorbloed, de druk verlaagd en pijn verminderd. De Elastische K Tape kan meerdere dagen gedragen worden waardoor de therapie 24 uur per dag plaatsvindt. Doordat elastische K Tape in eigenschappen verschilt van normale tape is de werking en toepassing ook significant verschillend. Elastische K Tape is een elastische tape die het spierpeesapparaat, de gewrichten, de arteriële-, veneuze- en lymfecirculatie betrekt bij natuurlijk herstel van het lichaam. De elastische K Tape werkt doordat het reflexen opwekt die spieren kunnen ontspannen of juist activeren. Tevens zorgt de elastische K Tape voor een verbeterde (lymfe-)circulatie in het te behandelen gebied.

Wanneer past men elastische K Tape toe:
Oplossen van belemmeringen van de (lymfe-)circulatie in het te behandelen gebied. Na weefseltrauma zal het weefsel reageren met een ontstekingsreactie en dus met een lokale toename van zwelling en oedeem. Deze zwelling geeft een verhoging van de druk in het beschadigde weefsel, wat een storing van de (lymfe-)circulatie en pijn veroorzaakt. Door toepassing van elastische K Tape zal de huid enigszins gelift worden waardoor de druk vermindert. Deze drukvermindering zal dan automatisch leiden tot een verbeterde lymfecirculatie, waardoor de pijn zal afnemen.

Een nieuwe methode elastische K Tape:
Deze methode is de revolutie op het gebied van functioneel tapen. Het is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. Bij deze functionele aanpak wordt een neuroreflectoire mechanisme gecombineerd met mechanische sturing. Elastische K Tape versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is onmisbaar onderdeel bij de actieve therapeutische aanpak. De methode wordt wereldwijd succesvol toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportmasseurs/verzorgers.

Sneller weer in beweging:
Bij blessures, chronische aandoeningen en ontstekingsreacties ontstaat drukverhoging in de weefsels en pijn met reflectoire aanpassingen in de fascia. Meteen na het tapen wordt vermindering van pijn en meer bewegingsvrijheid ervaren. Doelstelling is het vergroten van de bewegingsvrijheid waardoor de cliënt toegankelijker is voor oefeningen.

Versnelling van het herstelproces:
De liftende werking van elastische K Tape stimuleert de afvoer van oedeem, en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevordert wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd en ziekte verzuim.

Welke elastische K Tape is het beste:
Geen enkele elastische K Tape is ergens het beste in, van het ene merk elastische K Tape zul je niet sneller genezen dan het andere. Over het algemeen kun je stellen dat de verschillen zitten in de kleeflaag en de kwaliteit cq uitstraling van de gebruikte stof. Houd er altijd rekening mee dat alleen de bekende merken kwaliteitsmetingen doen ten aanzien van hun product, zo is er altijd een vaste productieprocedure. De prijsvechters vallen vooral op door een variabele kwaliteit, dat betekend dat er ook niet opgelet wordt welke stoffen de lijm bevat en- of er wel een juiste rek in de gebruikte stof aanwezig is. Dat kan dus voor zeer vervelende onverwachte bijwerkingen zorgen.


De door ons getest en als “uitstekend” beoordeelde merken zijn:

CureTape® (FysioTape)

Leukotape® K (BSN Medical)

Dream® K (Sixtus Italia srl)


Dit schrijven is gebaseerd op eigen onderzoek en medewerking van  fysiotherapeuten en artsen uit diverse landen o.a Nederland, België, Duitsland, Italië, Noorwegen en Denemarken !
A_bsn_medical_logoframoAAlogodreamKframoAAlogocure-tapeFRAMO