BSN Medical

1 - 24 van 215

Positie Naam

BSN Medical

1 - 24 van 215

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 9

BSN medical werd opgericht in april 2001 als een 50:50 joint venture tussen Beiersdorf AG, Hamburg, en Smith & Nephew plc, London.
Het doel van deze joint venture was het groeperen van marktleiders en een geografisch sterke ondernemingsgroep vormen op het gebied van wondverzorging, fractuurmanagement, fysiotherapie en compressietherapie.
BSN medical werd overgenomen in 2006 door Montagu Private Equity, een toonaangevende private equity investeerder in de Europese mid-market, met een groot aanbod aan beschikbare middelen, met waarden variërend van € 100 miljoen tot € 1 + miljard. Sindsdien ontwikkelde BSN medical zich tot een volledig onafhankelijke wereldwijde speler in de zorgmarkt. BSN medical rondde succesvol 4 acquisities af en bleef zijn wereldwijde onafhankelijkheid verder ontwikkelen met een steeds groeiende portefeuille door innovatieve productlanceringen (bv. geavanceerde wondverzorging).

In 2012 heeft EQT het bedrijf overgenomen. EQT is de leidende private equity groep in Noord-Europa met bijna € 1,8 miljard in verhoogd kapitaal en meerdere beleggingsstrategieën. Samen met een superieur netwerk van onafhankelijke industriële advisors, implementeert EQT haar beleggingsstrategie door aankoop of financiering van middelgrote tot grote bedrijven in Noord- en Oost-Europa, Azië en de Verenigde Staten en het ondersteunen van hun ontwikkeling tot toonaangevende bedrijven.

Bekende merken van BSN Medical zijn onder andere, Leukoplast pleisters , Hansaplast wondpleisters , Strappal sporttape  en Leukotape sporttape .
De kleefzwachtels zoals Optiplaste C en Optiplaste E waren voorheen bekend onder de namen Elastoplast C en Elastoplast E . De Optiplaste E is de meest huidvriendelijke variant en de Optiplaste C de voordeligste. De producten van BSN Medical zult u over het algemeen vinden in onze categoriën bandages, sporttape en verzorging. Naast de bandages en sporttapes heeft BSN ook een complete lijn met braces onder de naam Actimove gericht op de particuliere markt.